Avió de Vueling a l'aeroport del Prat

La vaga dels tripulants de cabina de Vueling d’aquest dia de Tot Sants està tenint un impacte moderat pels passatgers que tenien previst volar amb la companyia. Segons ha informat Vueling, durant els dies previs ja s’havien suspès 25 vols amb destinació o origen a l’Aeroport de Barcelona-El Prat per aquest 1 de novembre. Això ha fet que no hi hagi cancel·lacions d’imprevist i que la majoria de passatgers, segons explica la companyia aèria, tinguin una alternativa per viatjar.

En el primer dia de vaga, aquest dimarts, 1 de novembre, Vueling té previst operar el 84 % dels vols programats al Prat, és a dir, 131 vols dels 156 previstos. Fins a les 12 h, tots els vols de la companyia operats al Prat han pogut sortir i la puntualitat ha estat del 92 %.

A la resta de l’estat, Vueling operarà 173 vols dels 189 confirmats (92 %). Segons el Ministeri de Transports, prop de 2.250 empleats estan cridats a la vaga. Stavla, el sindicat convocant, reclama un augment dels sous del 13,4 % per compensar la inflació i la negociació d’un conveni col·lectiu amb Vueling. 

Trajectes alternatius amb autobús, reubicació o reemborsament

Vueling ha explicat a betevé que ha ofert als passatgers amb vols cancel·lats tres alternatives. O bé un vol alternatiu per arribar a la seva destinació, o bé el reemborsament del preu del bitllet. En els casos possibles, també s’ha ofert transport alternatiu amb autobús per carretera.

Segons han indicat fonts de l’aerolínia a l’ACN, Vueling ha activat una quinzena d’autobusos per oferir transport alternatiu per carretera en les rutes que connecten Barcelona amb sis ciutats de l’Estat: Madrid, Bilbao, Alacant, Màlaga, Granada i Sevilla.

Seguiment “massiu” de l’aturada

Per la seva banda, el sindicat Stavla, convocant de l’aturada, ha assegurat a l’ACN que el seguiment de la vaga està sent “massiu” i les primeres hores de la convocatòria a l’estat han estat un “èxit”. El sindicat ha muntat piquets informatius a diferents aeroports i calcula que l’aturada afectarà al voltant de 7.000 passatgers.