El primer dia de funcionament ha suposat més d'una confusió entre alguns conductors. Des d'aquest punt de control els Mossos d'Esquadra han vigilat que tots els cotxes que circulaven pel nou carril bus-VAO complissin les condicions per fer-ho. El carril està destinat al transport públic i als turismes amb tres o més ocupants.També hi poden circular les motocicletes, els cotxes per a persones amb mobilitat reduïda i els vehicles ecològics amb el distintiu corresponent. L'objectiu del nou carril és agilitzar el trànsit a la C-58 entre el Vallès Occidental i el Barcelonès. De fet avui s'hi han vist pocs cotxes circulant. Una imatge molt diferent a la de la C-58 d'entrada i sortida a la ciutat, on les cues s'han repetit al llarg del matí. De fet avui s'hi han vist pocs cotxes circulant. Una imatge molt diferent a la de la C-58 d'entrada i sortida a la ciutat, on les cues s'han repetit al llarg del matí. La nova via funcionarà només els dies feiners, entre dos quarts de set i la una del migdia en sentit Barcelona. A la tarda estarà oberta entre les quatre i les deu de la nit en sentit Ripollet. La resta d'hores i els caps de setmana estarà tancada.Això sí, en cas de necessitat, com per exemple, en les operacions sortida, el Servei Català de Trànsit preveu que el carril es pugui fer servir.

Després de tres anys d’obres, aquest dilluns ha entrat en funcionament el carril bus-VAO a la C-58. Hi podran circular autobusos, cotxes amb més de tres ocupants, taxis, motos i també els vehicles per a persones de mobilitat reduïda i els elèctrics, que hauran de portar enganxats al parabrises del cotxe l’etiqueta distintiva. La policia penalitzarà amb multes de fins a 200 euros els conductors que no respectin les restriccions.

El carril bus-VAO de la C-58, que uneix l’avinguda Meridiana amb Ripollet, és d’un sol sentit reversible que canviarà segons l’horari. Entre setmana, els carrils estaran oberts en direcció Barcelona entres les 6.30 h i les 13 h i, a la tarda, en sentit Ripollet, entre les 16 h i les 22 h. Els caps de setmana l’ús respondrà a necessitats viàries. L’obra permetrà descongestionar la circulació a l’entrada de Barcelona. Es calcula que el nou carril, de gairebé set quilòmetres, assumirà prop d’un 5% dels vehicles que circulen per aquesta carretera, una de les més utilitzades de Catalunya, gairebé 7.500 diaris.

En el primer dia de funcionament hem pogut veure algun conductor “despistat” que ha entrat per error al carril. Agents dels Mossos d’Esquadra l’han aturat per desviar-lo.