mapa metro poble-sec anglès

Com una broma. Així va néixer el mapa en anglès del Poble-sec amb línies de metro imaginàries, un projecte imaginat pel Jordi Lladó, de la plataforma Orgull Poble-sequí. L’objectiu és que el mapa recollís els punts singulars del Poble-sec emulant els de la ciutat de Nova York. Per exemple, Grand Central es converteix en Sortidor Central i Greenwich Village és Molino Village.

Fa un mes, aquest veí del Poble-sec va publicar aquest mapa imaginari, on es crea una nova mobilitat del barri, amb línies del metro noves, inventades, que enllacen les ubicacions singulars de la zona. És un plànol que s’ha afegit al mapa del metro de Barcelona en anglès que s’ha tornat a fer viral aquesta setmana.

Little Birds Square, la plaça dels Ocellets

Lladó diu que volia fer alguna cosa divertida i que generés sentiment de barri i pertinença i aquest mapa li va semblar que encaixava. Explica que ha tingut molt bona acceptació entre el veïnat i que dos dels “hits” del projecte són Little Birds Square (plaça dels Ocellets) i Upper Cabanyes (carrer del Poeta Cabanyes).

Una plataforma que reivindica l’orgull de barri

La plataforma Orgull Poble-sequí va néixer el 2020 amb l’objectiu de reivindicar el sentiment de pertinença al barri. També han creat un escut del barri, i ja han començat a penjar domassos dels balcons amb l’escut del Poble-sec, però faran la presentació oficial de la bandera del Poble-sec per la Festa Major al juliol.