Després de tres mesos i 12 dilluns de vaga, TMB ha acceptat la proposta de mediació que ha fet el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per desencallar el conflicte. Per la seva banda, els sindicats que formen el comitè de vaga també l’han vista de bon ull i dijous que ve la presentaran en assemblea perquè la plantilla la voti.

El departament ha informat de l’acostament en un comunicat aquest dilluns a la nit, en què explica que el document és el resultat “d’una proposta inicial del departament treballada intensament durant les dues últimes setmanes amb el comitè de vaga”. Segons el secretari general de Treball, Josep Ginesta, la proposta inclou “modificacions importants per al comitè, un reconeixement de compromisos que històricament s’havien assumit”.

Després que l’empresa ja hagi acceptat, la presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha remarcat que “ara són els treballadors els que hauran de prendre la paraula” i ha afirmat que des de l’Ajuntament s’ha fet un esforç per millorar-los les condicions laborals.

Per la seva banda, el Comitè de Vaga de Metro assegura que la proposta “recull bona part de les reivindicacions de la plataforma dels treballadors” i que per això han decidit traslladar-la a l’assemblea de dijous, “perquè siguem tots els treballadors els que valorem la proposta de la Generalitat”. Les millores que han aconseguit, diuen, no són econòmiques sinó “socials i laborals”. Segons han explicat, entre les mesures per facilitar la conciliació laboral i familiar, s’ha acceptat que les treballadores amb reducció de jornada puguin sol·licitar un canvi de torn per tenir cura dels fills. També afirmen que han obtingut millores en la internalització de tasques de manteniment, vies i catenàries.

En la línia del posicionament del comitè, CGT, CCOO i UGT també han explicat a través de Twitter que sotmetran la proposta del Departament de Treball a votació en l’assemblea que se celebrarà dijous. Els sindicats expliquen que és una proposta “treballada” conjuntament entre Treball i el comitè de vaga, i que tots els sindicats que el formen consideren “que reuneix les condicions necessàries per portar-lo a l’assemblea“.

Aquest dimarts cada sindicat està fent reunions amb els afiliats per valorar el contingut de la proposta i preparar l’assemblea de dijous, en què se sotmetrà a votació la proposta.