Metro de la L1

(ACN) La plantilla del metro de Barcelona ha descartat fer vaga dilluns vinent, després de la consulta que s’ha celebrat aquest divendres en la qual han participat 1.246 treballadors, segons fonts del Comitè d’Empresa. Del total de vots emesos, 801 persones han votat a favor d’acceptar la proposta de l’empresa i no fer vaga. 433 persones han votat en contra -i, per tant, eren favorables a l’aturada-, mentre que també hi ha hagut sis vots en blanc i quatre nuls.

Els empleats del metro estaven cridats a votar si acceptaven seguir negociant el canvi de contractació que proposa TMB i suspenien la vaga parcial de l’11 de gener, el dia del retorn a l’escola. La consulta ha estat organitzada per cinc dels vuit sindicats del comitè d’empresa, UGT, CCOO, SU, CPTC i UTM, que apostaven per desconvocar l’aturada. Les organitzacions que impulsaven l’aturada –CGT, SO i CIM– havien demanat el ‘no’ i havien titllat la votació de “simulacre” muntat amb l’empresa “amb nocturnitat i traïdoria”.

Hi ha hagut dos punts de votació, un al local del comitè d’empresa a l’estació de Santa Eulàlia i un altre a la Sagrera. La plantilla del metro és de 3.500 treballadors.