L’Ajuntament ha instal·lat aquest dimecres a la tarda sis pilones en una de les voreres de la rambla de la Muntanya, al Guinardó, per intentar evitar que s’hi enfilin les bicicletes i les motos que volen saltar-se les cues de vehicles. Les pilones, però, no només no tenen cap efecte dissuasiu, sinó que converteixen aquest punt en un veritable problema per a la gent gran, els cotxets de nens, les persones cegues i els carretons d’anar a comprar.

Un veí grava les peripècies dels veïns amb les pilones

Ho demostren els vídeos que ha penjat a Twitter l’Eduard Motos, un dels veïns del carrer, que viu a tocar de les pilones. L’Eduard ha pogut gravar com, poca estona després de posar els obstacles a la vorera, una dona ha de baixar a la calçada per passar amb el carretó d’anar a comprar. Una estona més tard, fotografia un home en cadira de rodes que no pot passar, una dona gran que tampoc no és capaç de fer-ho i, ja a la nit, una dona cega amb un gos pigall que topa primer amb un i després amb el segon tram de pilones. I, tot plegat, mentre també demostra amb vídeos que les bicicletes i les motos continuen passant sense problemes per la vorera tot i aquests obstacles.

L’origen del problema: les obres de la ronda del Guinardó

La rambla de la Muntanya, al Guinardó, era fins fa poc un carrer tranquil. Les obres a la ronda del Guinardó, però, han obligat a desviar-hi els vehicles i provoquen llargues cues de cotxes en aquest carrer. A més, la situació s’agreuja perquè hi paren tres línies d’autobús. Aquest efecte embut fa que moltes motos i bicicletes optin per pujar a la vorera i avançar per saltar-se la cua. Els veïns fa setmanes que denuncien aquesta situació i els perills que comporta.