Les obres per pacificar la travessera de Dalt, en el tram entre el carrer de l’Escorial i la plaça de Lesseps, han entrat en una nova fase. Aquest cap de setmana ha finalitzat l’asfaltatge del carril del sector muntanya i s’han començat a retirar les tanques de les voreres, que s’han eixamplat i disposen ja dels nous punts de recollida pneumàtica de residus.

Un any després de l’inici de les obres, aquesta setmana han finalitzat els treballs al sector muntanya de la travessera de Dalt i han començat les reformes de la part mar, que es preveu que finalitzin la primavera de 2017. La reforma preveu l’ampliació de les voreres i la reducció de quatre a tres carrils de circulació. També s’hi instal·larà mobiliari urbà nou i se n’augmentarà notablement l’arbrat.

Els comerciants del cantó muntanya celebren l’obertura del voral, però no tenen clar que tot torni a funcionar com abans. L’estiu, que és quan tenen més feina per la quantitat de turistes que atrau el Parc Güell, ha estat molt fluix per culpa de les obres. De seguida que s’ha obert la vorera han recuperat clientela, però encara mostren dubtes sobre els canvis en les parades d’autobús, tant el general com el turístic.

Els més crítics, però, són els comerciants del carrer de Larrard, molt afectats pel canvi de localització de la parada del Bus Turístic. Lamenten que “han baixat molt les vendes”, en alguns casos els ingressos s’han reduït a la meitat, i molts locals asseguren que han hagut de prescindir de personal. Denuncien la manca d’atenció que han rebut per part de l’Ajuntament i reclamen informació sobre el futur de les parades del Bus Turístic.