Els vehicles de més de 12 metres de longitud podran tornar a circular per la ronda del Litoral i la ronda de Dalt a partir d’aquest dilluns. Així ho anuncia el Butlletí Oficial de la Província de Barcelona, que ha publicat la resolució adoptada per l’Ajuntament. El nou permís, que tindrà vigència fins al 31 de desembre del 2021, arriba després de l’accident d’un autobús de la línia H12 que circulava per la B-10 amb el permís caducat.

Tal com recull el BOPB, aquests vehicles hauran de complir una sèrie de requeriments. Hauran de tenir un sistema homologat de seguretat activa d’alerta al conductor per detectar elements que es trobin en els angles morts de visió. Per circular per les dues rondes, també serà necessari no superar els 60 km/h de velocitat, utilitzar els llums d’encreuament i circular pel carril dret.

El permís anterior dels autobusos per circular per les rondes va caducar el 31 de desembre. La nit del 18 de gener un autobús de la línia H12 va incendiar-se a la ronda del Litoral, motiu pel qual es va tallar la via durant hores. Després es va saber que el vehicle hi circulava sense el permís en vigor per passar per les rondes.

Aquesta és la resolució adoptada per la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, que s’ha publicat al BOPB.

Autobusos de més de 12 metres poden circular per les rondes