pere macias

El Govern espanyol ha proposat Pere Macias per coordinar el pla de Rodalies de Catalunya. És un càrrec de nova creació del Ministeri de Foment que ha de servir per actualitzar la planificació estratègica d’aquesta infraestructura. Per tant, Macias coordinarà, amb Adif i Renfe, les millores que s’han de fer a la xarxa de Rodalies. També s’ocuparà de fer el seguiment posterior de les actuacions.

El Ministeri de Foment té com a objectiu que les noves actuacions prestin més atenció de l’entorn urbà i metropolità amb actuacions com, per exemple, el soterrament de vies. També, que prioritzin les inversions i que el servei es coordini amb la resta de xarxes de transport públic. Macias ja ha manifestat la seva predisposició a acceptar el càrrec.

Qui és Pere Macias?

Pere Macias va ser conseller de Política Territorial i Obres Públiques per Convergència i Unió i va ser l’impulsor del Trambaix i el Trambesòs. L’any 2016, Ada Colau el va fitxar per dirigir la connexió dels tramvies per la Diagonal. El projecte, però, no va arribar a bon port. El mes d’abril el Ple de l’Ajuntament va tombar el protocol per allargar el tramvia per la Diagonal i Macias va deixar el càrrec a l’estiu amb l’esperança que la connexió del tramvia acabi sent una realitat.