Els patinets de “sharing”, és a dir, els compartits, hauran d’ancorar-se en suports específics. Ho ha assegurat la regidora de Mobilitat, Laia Bonet, aquest dimarts al vespre en una taula rodona sobre mobilitat a la Casa Seat del passeig de Gràcia. Bonet ha admès que van tard en la regulació d’aquesta qüestió. “Ho dic sense cap embut”, ha dit Bonet, que ho ha justificat dient que estan treballant per “oferir un bon servei, de qualitat i endreçat”.

S’emmiralla en París com a exemple del que no volen

Bonet ha fet servir la ciutat de París d’exemple del que no volen que passi a Barcelona. “Conec molt bé París, és fantàstic, n’estic enamorada, però no m’agrada trobar-me patinets tirats per la vorera“, ha assegurat Bonet. La regidora de Mobilitat ha confessat que vol “evitar efectes col·laterals” (del servei de patinets compartits) com els de París.

La regidora, però, no ha concretat si els patinets s’hauran d’ancorar a la calçada o a la vorera. “Estem treballant en això conjuntament amb totes les administracions”, ha dit Laia Bonet. El que sí que ha deixat clar és que s’hauran d’ancorar en punts específics i en cap cas en punts habilitats per a bicicletes d’ús particular. “Traurem la regulació quan estiguem segurs que tenim la fórmula ideal”, ha afegit.