La parada de taxis de l’estació de Sants completament buida i una cua llarguíssima a les parada de l’Aerobús de plaça de Catalunya i de l’aeroport. Són les imatges d’aquest dimarts al matí, en una jornada en què trobar un taxi lliure pot ser una autèntica odissea.

L’Associació Professional Elite Taxi ha distribuït 160 piquets informatius per la ciutat per explicar als usuaris els motius de l’aturada. El col·lectiu, però, garanteix servei a l’entorn dels hospitals públics amb taxis que tenen els llums apagats però estan disponibles per a les urgències.

També l’Institut Metropolità del Taxi, que en un comunicat, dona “total suport als taxistes”, assegura que Taxi Amic garantirà tot el dia el servei de taxi per a urgències i per a persones que es desplacin en taxis adaptats, sempre que siguin casos justificats.

Pel que fa a les alternatives de transport, el servei de l’Aerobús ha incrementat la flota de vehicles i el personal i també ha reduït la freqüència de pas, a les hores punta, ha passat un autobus cada 3 minuts. A l’estació de la T1 de l’aeroport, s’han vist llargues cues tant per comprar el bitllet com per pujar al vehicle. També s’han vist cues a les màquines expenedores de bitllets de l’estació de l’L9 del metro. Molts turistes que arribaven a la ciutat han reconegut que no sabien que existia l’alternativa del metro. D’altres que si han optat per aquest transport, han assegurat que els permet estalviar-se els embussos de trànsit.

Manifestació a Madrid

Coincidint amb la jornada de vaga uns 3.000 taxistes de la ciutat han marxat en caravana, aquest dilluns a la nit, cap a Madrid per participar en la manifestació d’aquest dimarts contra les llicències que consideren “competència deslleial”. 2.500 taxistes hi han anat per carretera -en 562 taxis-, i uns 500 més han optat per l’AVE o l’avió.

Durant la manifestació a Madrid s’han produït alguns incidents que Cabify tem que es puguin traslladar també a Barcelona amb la tornada dels conductors. Així ho ha expressat el portaveu d’aquesta plataforma a Barcelona, Oriol Sanleandro, en una entrevista a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, en què també ha assegurat que “la majoria de taxistes volien treballar, però torna a imposar-se la minoria d’Élite“.

Escolteu-ho aquí: