El projecte de pacificació de l’entorn del Mercat de les Tres Torres comença a agafar forma. La proposta va ser presentada als veïns al Consell de Barri de la setmana passada i preveu convertir en plataforma única el tram del carrer de les Escoles Pies que va des del carrer de Carrencà fins al dels Vergós.

Un projecte impulsat per veïns i comerciants i que l’Ajuntament vol implementar a principis de l’any que ve amb l’objectiu de donar més visibilitat al mercat.

Prioritzar la seguretat dels vianants

Un dels objectius d’aquesta reforma és fer disminuir la velocitat dels vehicles que baixen pel carrer de les Escoles Pies per donar més seguretat als vianants. Tot i ser zona 30 i tenir un pas de vianants prop del mercat, veïns i comerciants fa temps que denuncien que és perillós. Amb aquest nou projecte es vol prioritzar el vianant amb una plataforma única elevada que inclourà dos passos de vianants més per facilitar l’accés a peu, tant al mercat com als comerços de l’entorn.

Un projecte obert a aportacions

Tot i que el projecte ja s’ha presentat als veïns al Consell de Barri virtual de les Tres Torres, encara s’estan acabant de concretar alguns detalls com on es reubicaran les zones de càrrega i descàrrega i les places d’aparcament, que ja es va assegurar que no se’n perdria cap.

Des del districte de Sarrià – Sant Gervasi insisteixen que el projecte encara no està tancat i que els veïns que vulguin poden suggerir millores fins a finals d’any a través de l’associació de veïns, l’associació de comerciants del mercat o també adreçant-se als canals de l’Ajuntament.