L’operació tornada es dona per finalitzada. A les 21 h d’aquest Dilluns de Pasqua ja havien tornat a l’àrea metropolitana de Barcelona el 100 % dels vehicles previstos, és a dir, 557.000. Un total de sis persones han mort aquesta Setmana Santa en sis accidents a les carreteres catalanes, segons el balanç provisional del Servei Català de Trànsit (SCT). Aquesta xifra és lleugerament superior a la de l’any passat, quan es van produir cinc morts.

Un dels puntals d’aquesta operació, ha estat l’increment dels cotxes patrulla camuflats i, en aquest sentit, el director del SCT, Juli Gendrau, ha valorat positivament l’increment dels controls dels Mossos d’Esquadra amb cotxes espiells. Les retencions més importants s’han produït a causa de dos accidents a l’AP-7 i a l’A-2, on s’han acumulat 20 i 14 km de retencions respectivament. A part, també hi ha hagut cues a la C-16.

Més d’un 30 % dels vehicles van tornar el dia abans de Pasqua

L’operació tornada d’aquesta Setmana Santa a Catalunya ha estat bastant esglaonada tenint en compte que també era festiu aquest dilluns. Va començar aquest diumenge, i a les 20 h ja havien tornat un total de 170.000 vehicles, un 30 % del total.

El punt conflictiu va ser a l’AP-7, amb 16 km d’aturades entre Sant Celoni i la Roca en direcció a Barcelona. Segons el Servei Català de Trànsit, una petita topada va obligar a tallar un carril de la via durant uns minuts, fet que va agreujar el trànsit en aquest punt, que normalment ja és conflictiu.

Mesures especials per regular el trànsit

Amb l’objectiu de reduir les congestions i millorar la circulació als eixos que han registrat més volum de circulació, s’han establert mesures especials d’ordenació i regulació del trànsit en diversos eixos viaris. Per exemple, el Servei Català de Trànsit ha obert el carril bus-VAO per a tots els vehicles a la C-58.

L’operació sortida de Setmana Santa no va provocar problemes importants de circulació malgrat que 378.222 vehicles van marxar de l’entorn de la capital catalana, un 9,6 % més dels previstos.

Fora de les carreteres, problemes puntuals a l’aeroport i a Renfe

L’operació tornada no ha estat tan còmoda per als que venien amb tren. Una incidència en el subministrament elèctric entre Vandellòs i Cambrils va provocar que es tallés la circulació ferroviària en aquest tram del corredor del Mediterrani durant més de nou hores aquest dissabte i va afectar més de 2.500 passatgers.

A l’aeroport del Prat també s’ha registrat una operació tornada més esglaonada. Tot i això, dilluns ha estat el dia més destacat, amb 1.056 vols programats i amb retards puntuals de fins a set hores. Aquest diumenge hi va haver un total de 1.024 operacions.