trànsit

Gairebé la totalitat dels vehicles previstos ja han tornat a l’Àrea Metropolitana de Barcelona aquest dilluns en la darrera jornada de l‘operació tornada de la Setmana Santa. A les 20 h ja ho havien fet 520.000 (gairebé el 100 % dels previstos). L’AP-7 sud, ha concentrat les retencions més importants al llarg de la jornada d’aquest dilluns. Malgrat tot, en el tots els punts on hi ha confluència amb altres vies (com la C-33) hi ha hagut embussos en alguns moments d’aquest dilluns. Des de Trànsit afirmen que pràcticament s’ha tornat a la normalitat pre-pandèmica, amb uns nivells similars de circulació que els del 2019.

Des del servei Català de Trànsit afirmen que es pot dir clarament que hi ha hagut un “efecte crida de l’alliberament de peatges” amb pics de mobilitat superiors als de l’any passat. Tot i això, la tornada d’aquest dilluns ha estat més tranquil·la del que s’esperava.

Quatre víctimes mortals en 10 dies

En els darrers 10 dies, el Servei Català de Trànsit ha registrat quatre víctimes mortals, la mateixa xifra que es va produir el 2018 i tres víctimes menys que el 2019, quan van morir set persones. Malgrat aquest descens, però, des de Trànsit, recorden que aquest mes d’abril hi ha hagut un repunt de la sinistralitat a les carreteres i demanen màxima precaució. Aquests dies hi ha hagut més de 1.200 controls dels Mossos d’Esquadra a la xarxa viària per vigilar conductes temeràries. Per exemple: van aturar dos conductors que circulaven a 200 km/h per la C-17.

Dispositiu especial de trànsit

Per tal de regular el trànsit, s’ha activat un dispositiu especial, que encara continua en marxa i que inclourà carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes o carrils d’incorporació. A més, des del SCT recomanen precaució i planificar els desplaçaments.