operacio tornada sant joan

L’operació tornada de Sant Joan ja està en marxa i l’AP-7, un dels punts més conflictius de la xarxa viària catalana, registra les retencions en direcció a Barcelona. Segons el Servei Català de Trànsit (STC), aquesta via acumula ja diversos quilòmetres d’aturades intermitents en diferents punts. En sentit sud, hi ha congestió entre Sant Celoni i Maçanet de la Selva, a la Roca del Vallès i a Granollers. Els vehicles també circulen amb lentitud a la C-31 i la C-65 entre Castell – Platja d’Aro i Llagostera per enllaçar amb l’AP-7.

Alguns conductors busquen, a Tordera, la C-32 com a alternativa, motiu pel qual l’N-II arrossega, també, trànsit lent en sentit sud, abans de l’enllaç amb l’autopista del Maresme.

En direcció nord, hi ha diversos quilòmetres de retencions a l’AP-7 (sud) a l’altura de Banyeres del Penedès i a Santa Margarida i els Monjos.

Ja han tornat el 60 % dels vehicles

Fins a les 20 h han entrat a Barcelona i l’àrea metropolitana 195.000 vehicles, un 70 % dels que estan previstos pel Servei Català de Trànsit. Per facilitar la tornada, s’han habilitat més de 80 quilòmetres de carrils addicionals en sentit contrari a l’AP-7 i s’ha limitat la circulació de vehicles pesants. Trànsit demana extremar la prudència en tots els desplaçaments.