És una de les jornades amb més activitat dels darrers 10 dies, i això s’ha notat amb el constant anar i venir de viatgers que han aprofitat les vacances fins a l’últim moment. Aena preveu que aquest dilluns de Pasqua aterrin i s’enlairin 970 vols, pocs menys que els operats el divendres 7 d’abril, 976. Durant tota la Setmana Santa, les companyies aèries han ofert un milió 800.000 seients i, si les previsions es compleixen, quan finalitzi la jornada s’hauran fet gairebé 10.000 operacions.

Al llarg d’aquest Dilluns de Pasqua centenars de viatgers passaran per l’Aeroport de Barcelona-el Prat. Durant el matí ja han arribat molts usuaris que  tot just tornaven a casa després de passar uns dies fora de la ciutat. Entre les destinacions populars hi ha els països de l’Europa de l’Est o el Pròxim Orient, però alguns també han aprofitat per fer viatges més llargs i han escollit països com el Brasil o els Estats Units. D’altres, però, s’han escapat els últims quatre dies de la setmana a visitar altres ciutats d’Espanya.

L’anar i venir de maletes ha estat una constant durat els últims 10 dies. En total, les companyies aèries han ofert, des del divendres 7 d’abril, un milió 800.000 seients i s’han fet gairebé 10.000 operacions.

Els treballadors de Pansfood es manifesten de nou

Desenes de treballadors de l’empresa Pansfood, que gestiona la majoria de punts de restauració de l’aeroport, s’han manifestat de nou per reclamar a Aena que retiri el concurs per la concessió d’aquests locals. Per primera vegada s’ha dividit aquesta concessió en sis lots i els treballadors denuncien que això “suposarà una pèrdua de drets laborals” entre ells, “una reducció del salari de fins al 40 %”. De fet, aquest dilluns també han fet aturades parcials del servei.