Les ensaïmades els delaten... Han anat... "A Palma. Cinc dies a casa d'uns amics. El millor, els amics que tenim allà. I la resta ja ho coneixíem." És una de les destinacions estrella d'aquesta Setmana Santa. Si mirem les més properes, destaca també Sevilla, malgrat que hi ha qui ha escollit altres indrets, com ara Cáceres. "A mí me ha gustado mucho. El llima bueno, luego hemos estado viendo los cerezos en flor. Pensaba que Extremadura era más seca y hay mucha agua también. Hay unas cataratas muy bonitas." Londres, al costat de París o Roma, lideren les destinacions europees. "Pel meu aniversari els meus amics em van reglar un vol d'anada i tornada de Londres perquè la meva parella està treballant allà. He passat una Setmana Santa diferents." I fins i tot hi ha qui ha aprofitat per esgarrapar uns dies més de festa i arribar fins al Carib. "Això al Carib, a Cancún. Un dia amb llanxa, vàrem fer submarinisme i vam trobar una estrella i aquí te l'ensenyo." Una imatge que contrasta amb aquesta altra... També d'aquests dies, però a Moscou. "Tenim un amic allà i l'hem anat a veure. Temps per visitar-la sí. Suficient. No té molt Moscou per visitar. El Kremlin, la ciutat de San Basilio i poca cosa més hi ha per veure. " El Dilluns de Pasqua és tradicionalment el dia de l'any amb més activitat a l'Aeroport de Barcelona-el Prat. Hi ha programades un total de 916 operacions i també hi ha 159.000 seients ofertats. Places ocupades per aquells que tornen de passar uns dies fora o els que marxen de passar uns dies aquí. "Me gusta mucho la ciudad. Es muy bonita sí. Todo lo que es la plaza Catalunya, la Catedral, el casco antiguo, el puerto..." Trànsit aeri, però també de maletes i més maletes que avui es desfaran per tornar demà a la normalitat.

Les vacances de Setmana Santa ja s’acaben i aquest dilluns és dia de màxima intensitat a l’aeroport del Prat. Per al Dilluns de Pasqua s’han programat 916 operacions i les aerolínies han posat a disposició dels passatgers 158.940 seients.

Divendres Sant es van efectuar 807 operacions a l’aeròdrom barceloní. L’endemà la xifra es va reduir fins a les 627. Ja amb un peu ficat en l’operació tornada, diumenge van repuntar el nombre d’enlairaments i aterratges amb 877. Al llarg d’aquests dies, s’han ofert 566.980 seients a Barcelona-el Prat.

Això ha fet que l’Aeroport de Barcelona-el Prat s’hagi convertit aquest dilluns en un constant d’anar i venir de maletes. Les destinacions més sol·licitades han estat les Illes Balears i Sevilla, a l’estat, així com Roma, París i Londres, a Europa. Tot i això, hi ha hagut qui ha arribat una mica més lluny amb viatges a Cancún per gaudir del clima estiuenc, o a Moscou, amb temperatures de rigorós hivern. La gran majoria de viatgers es reincorporarà demà a la feina i, en espera de les vacances d’estiu, els queda mirar les fotografies que pràcticament tots ells han fet amb càmeres fotogràfiques però també amb el telèfon mòbil, que permet compartir-ho amb més immediatesa amb familiars i amics.