El Servei Català de Trànsit ha previst que, en aquesta segona fase de l’operació sortida, marxin de Barcelona i l’àrea metropolitana uns 390.000 vehicles, més que els 382.945 de l’any passat. Després, entre diumenge i Dilluns de Pasqua, en tornaran prop de 600.000, comptant bona part dels 462.000 que ja van marxar el cap de setmana passat en la primera fase de la sortida.

Per Setmana Santa, les destinacions són tant de muntanya, on encara hi ha neu, com a la platja, on farà sol. Els desplaçaments típics de l’hivern es barregen amb els de l’estiu. Per això són moltes les carreteres que poden tenir retencions importants. Les més conflictives seran, com sempre, l’AP-7 a l’altura del Papiol i de Tarragona, l’N-II i l’N-340 al Vendrell.

Per minimitzar les retencions, s’hi estableixen mesures pal·liatives com ara carrils en sentit contrari i restriccions de trànsit a vehicles pesats. A més, durant l’operació sortida el carril bus-VAO de la C-58, entre Barcelona i Ripollet, està obert a tots els vehicles en sentit nord. A la tornada, els carrils estaran oberts en sentit sud per a tots els vehicles, amb l’única restricció dels camions de gran tonatge.

Els Mossos d’Esquadra despleguen aquests dies 400 agents per tal de garantir la seguretat a la xarxa viària catalana: controls d’alcoholèmia i drogues, de velocitat, de l’ús del casc i el cinturó i per demanar la documentació. L’objectiu és reduir la sinistralitat a les carreteres. Durant la primera fase de l’operació sortida, hi va haver dos accidents mortals a les carreteres catalanes, un a la C-12 a Balaguer (la Noguera) i l’altre a Espolla (l’Alt Empordà). Per això els motociclistes són una prioritat per als Mossos d’Esquadra durant aquesta Setmana Santa.