L’operació sortida amb motiu de la revetlla i festivitat de Sant Joan ja està en marxa i s’allargarà fins aquest dissabte al migdia. El Servei Català de Trànsit (SCT) calcula que uns 510.000 vehicles hauran sortit de l’àrea metropolitana de Barcelona. Enguany el dia de Sant Joan cau en dilluns i dona lloc a un cap de setmana de tres dies. A més, la coincidència amb l’inici de l’estiu i de les vacances escolars fa que es prevegi una mobilitat complicada. Els usuaris es poden informar de l’estat de les carreteres a través del 012, del compte de Twitter @transit o del web del Servei Català de Trànsit.

En les vies de màxima afluència i les secundàries s’establiran uns 905 controls de drogues i alcoholèmia i de vigilància per fer front als excessos de velocitat. En total, s’ha activat un dispositiu especial des de divendres, 21, i fins dilluns, 24. Segons el Servei de Trànsit, a les 14 h d’aquest dissabte ja havien sortit un 86 % dels vehicles previstos: 438.000.

En l’operació tornada, es preveu un pic de trànsit dilluns, 24, de 18 a 22 h i que els trams més complicats es localitzin a l’AP-7, la C-32, l’N-340, la C-65, la C-31 Nord, la C-15 i la C-16. Convé destacar, a més, que hi haurà un gran nombre de desplaçaments locals a tot el territori principalment la tarda i nit de diumenge, 23 de juny, per celebrar la revetlla.

Mesures especials de circulació

De forma preventiva, el Servei Català de Trànsit ha adoptat una sèrie de mesures especials de circulació, ordenació i regulació del trànsit, entre les quals, carrils addicionals i en sentit contrari a l’habitual, inversió de prioritats a rotondes, carrils d’incorporació i dispositius de senyalització abalisats amb cons. A més, amb la finalitat d’augmentar la fluïdesa a la xarxa viària hi haurà restriccions a la circulació per a vehicles de més de 7.500 kg d’MMA en diferents punts conflictius i el bus-VAO de la C-58 també s’obrirà per a la resta de vehicles independentment del nombre d’ocupants.

Consells de seguretat viària

El Servei Català de Trànsit recomana als usuaris planificar i avançar al màxim possible els trajectes per evitar problemes importants. També remarca que conduir en les condicions físiques i d’atenció idònies és imprescindible per circular amb seguretat. El SCT recorda que la velocitat excessiva és un dels principals factors que provoquen la sinistralitat viària, a més de ser una causa directa d’accidents de trànsit.