Un accident a la ronda de Dalt (B-20) a Esplugues —en sentit Llobregat— ha provocat cues de fins a quatre quilòmetres a Collserola, ja que ha calgut tallar un dels carrils de circulació. És el més destacat de les últimes hores de l’operació sortida del pont de desembre —en vigor des de les 15 h de divendres i les 15 h de dissabte—.

Segons l’últim balanç del Servei Català del Trànsit (SCT), a les 12 h del migdia havien sortit de l’àrea metropolitana 348.00 vehicles, un 71 % del total de vehicles previstos en aquest operatiu especial de trànsit, en què s’ha previst la sortida de 485.000 vehicles de l’àrea metropolitana.

Primeres hores amb retencions

Les rondes de Dalt i del Litoral (B-20 i B-10 respectivament) han anat molt carregades des de primera hora d’aquest divendres i, posteriorment, aquest volum de trànsit s’ha repartit en altres punts més allunyats de la capital catalana, especialment en les carreteres que donen accés a les zones de muntanya.

La C-16 a la Cerdanya o la C-17 al Ripollès són les vies que han registrat més volum de trànsit, cap el Pirineu català. També hi ha hagut trànsit intens a la C-14 i N-145 en l’accés sud a Andorra.

També hi ha hagut altres vies carregades aquesta tarda, com l’A-2 en sentit Lleida —cap a la Vall d’Aran i el Pirineu d’Osca—, o l’AP-7 Nord i la C-32, en direcció a les comarques de Girona i la Costa Brava.

Travessar la ciutat com a alternativa

Bona part d’aquests vehicles han sortit, hores abans, de Barcelona, un fet que ha col·lapsat des de primera hora de la tarda les rondes del Litoral i de Dalt. Això ha obligat molts conductors que necessitaven creuar la ciutat, de sud a nord, a fer-ho de manera alternativa pel centre mitjançant els principals eixos viaris, com la Gran Via —en sentit Besòs— o el carrer d’Aragó —en sentit Llobregat.