Les persones que van en autobús al cementiri de Montjuïc tenen tota una odissea de tornada. La parada de la Línia 21, que connecta amb el centre de Barcelona, està situada en un lateral de la ronda del Litoral, a uns cinc minuts a peu des del recinte. Per accedir-hi cal creuar l’autopista pels vials d’accés inferiors, a través d’unes voreres estretes, i esquivar els nombrosos cotxes i camions que circulen per la zona de Can Tunis.

A més, la parada no està senyalitzada i sovint alguns dels visitants del cementiri tenen problemes per localitzar-la. Ara l’Ajuntament estudia canviar-la de lloc.

Una parada inhòspita difícil de trobar

Arribar al cementiri de Montjuïc des de Barcelona en transport públic és senzill. Només cal agafar l’autobús 21 des de la parada situada a l’avinguda del Paral·lel i baixar a la que hi ha a l’interior del recinte, un trajecte que dura uns 12 minuts.

Ara bé, de tornada comencen els problemes. D’entrada, perquè la parada no està senyalitzada i cal sortir del recinte i creuar la ronda a peu per trobar-la. Tampoc no té marquesina i, com la freqüència de pas de l’autobús és de 30 minuts, l’espera es fa llarga i incòmoda, sense seients ni coberta per protegir els usuaris en cas de sol o pluja.

L’Ajuntament debat la necessitat de reubicar la parada de bus

La ubicació poc encertada de la parada i la necessitat d’incrementar la freqüència de l’autobús 21 van arribar fa dues setmanes a la Comissió de Mobilitat de l’Ajuntament, a partir d’una proposta del Grup Municipal de Valents, abans Barcelona pel Canvi. El regidor Óscar Benítez va proposar que el bus passi més sovint i que la parada s’ubiqui en un punt més accessible.

“El gran repte per als usuaris és tornar al centre de la ciutat, perquè la parada està aïllada. La vorera és molt estreta, no és fàcil de trobar i només transiten les persones que van a la parada”, va exposar Benítez a la comissió.

Trobar la parada és un repte i arribar-hi, una aventura
Oscar Benítez, Grup Municipal Valents

Tots els grups municipals excepte el grup de govern van donar suport a la proposta. Laia Bonet, regidora de Mobilitat i presidenta de TMB, va assegurar que “la Línia 21 és un servei poc demandat i, per això, no es preveu la possibilitat d’incrementar la freqüència de pas d’aquest autobús. El servei ha d’existir, però quan els recursos són insuficients s’han de prioritzar les línies que tenen més passatge”, va afirmar.

Hem d’assegurar un servei digne, però no podem invertir recursos en una línia amb poc passatge
Laia Bonet, regidora de Mobilitat

Bonet, però, va assegurar que TMB està estudiant com resoldre el problema d’accessibilitat de la parada. “Esperem tenir-lo solucionat aviat i una de les possibilitats amb què treballem és recol·locar la parada a l’interior del cementiri“, va apuntar Bonet. L’Ajuntament també estudiarà millorar el servei del bus 107, que actualment circula per l’interior del cementiri només els caps de setmana i festius.