Les concentracions contra l’increment de preus del transport públic convocades en més d’una cinquantena d’estacions s’han centralitzat aquest dilluns davant de la Casa Batlló. A les 20 h, unes 300 persones han tallat el trànsit a la confluència del passeig de Gràcia amb el carrer d’Aragó als crits de “No paguem” i “La seva riquesa, la nostra pobresa”.

Des d’aquest punt, 500 persones han marxat passeig de Gràcia amunt fins als Jardinets de Salvador Espriu. Una cinquantena de persones han entrat a l’Hotel Casa Fuster i n’han ocupat el vestíbul. A l’interior, s’ha viscut un moment de tensió quan dos manifestants s’han enfrontat amb un treballador, que ha patit una ferida lleu al cap. Els empleats de l’establiment han obert la porta del darrere i els manifestants han sortit. Una trentena d’agents de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra han entrat també a l’hotel, tot i que no hi ha hagut càrregues.

Un cop fora, un centenar de persones s’han dirigit a l’estació de metro de Diagonal i hi han accedit sense pagar.

Un cop desconvocada la protesta contra l’increment dels preus del transport públic, desenes de persones s’ha acostat fins a les portes del restaurant Tickets del Paral·lel, on es creia que sopava el fundador de Facebook, Mark Zuckerberg, si bé finalment no ha estat així: el local feia temps que estava reservat per congressistes de Huawei. La Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra n’ha blindat l’exterior.

Aquesta no ha estat la primera acció de la plataforma Stop Pujades Transport d’aquest dilluns. Abans de les 9 h, han aturat el servei de metro de l’L3 i dels FGC durant 15 minuts.