Des de primera hora del matí aquesta màquina ha estat treballant en la demolició de la illeta del passeig de Gràcia. Aquesta actuació ha obligat a restringir el trànsit a dos carrils de circulació per sentit en el tram central de la Diagonal en un tram molt petit, al voltant de la plaça de Joan Carles I, per això no ha tingut gaire incidència en la circulació. La illeta desapareixerà completament avui mateix i s'asfaltarà perquè demà s'hi puguin pintar els carrils. A partir d'aquí s'engegaran les primeres restriccions destacades en la mobilitat de vehicles. Des de dilluns i fins divendres, en horari diürn, s'eliminarà un carril en sentit Llobregat entre Muntaner i la plaça Francesc Macià. La remodelació, segons l'Ajuntament, fa una aposta decidida pel transport públic i dóna més importància als vianants. Els canvis es notaran sobretot als laterals. Hi haurà un carril bici segregat, al costat d'un vial per a vehicles de serveis. També s'hi farà una zona d'aparcament per a motos i voreres de més de set metres. Els comerciants estan satisfets amb el projecte, tot i les inevitables molèsties que ocasionen els treballs a la via pública. MARTA CANUT, presidenta de l'Associació de Comerciants de Diagonal Centre "Hem notat un descens en la facturació de les vendes, però nosaltres sabem que quan això s'acabi i estigui desenvolupat tot el projecte, i sigui una realitat, recollirem els fruits." La remodelació d'aquest tram de l'avinguda té un pressupost de 20 milions d'euros i si es compleix el calendari, s'haurà completat a la primavera.

Les obres per reurbanitzar l’avinguda Diagonal entre Francesc Macià i passeig de Gràcia preveuen l’ampliació de les voreres laterals i la instal·lació d’un carril per a bicicletes situat al costat d’una calçada lateral destinada a vehicles de servei. Aquestes dues iniciatives busquen resoldre les grans problemàtiques de la via: la mala convivència entre ciclistes i vianants, i l’estretor de les voreres.

La setmana vinent, entre el dilluns 14 de juliol i el divendres 18, es tallarà el carril lent del tronc central en sentit Llobregat entre Muntaner i la plaça de Francesc Macià per realitzar la substitució de vorades i rigoles que preveu el projecte. Per tant, el tronc central en aquesta zona quedarà només amb dos carrils en sentit Llobregat, un dels quals és carril bus. Durant aquesta actuació no s’afectarà el sentit Besòs ni la circulació pels laterals, i es mantindran operatives les parades d’autobús d’aquest tram de la Diagonal.

Més actuacions per el pròxim cap de setmana

El cap de setmana del 19 i 20 de juliol s’ocuparan dos nous trams de les tercianes de Diagonal. Dissabte s’ocuparà el tram entre els carrers de Muntaner i Balmes, per pintar el carril bici en aquest tram del lateral mar. El tall del separador de trànsit comportarà habilitar altres itineraris pel pas de vianants i el tall del carril bici que passa per la terciana.

Diumenge s’ocuparà la terciana costat muntanya de la Diagonal entre els carrers de Via Augusta i Muntaner, habilitant també un pas alternatiu per a vianants i el tall del carril bici.