bitllets renfe gratis

Els viatgers de Rodalies i mitjana distància ja poden començar a demanar els bitllets de Renfe gratis a partir d’aquest dilluns. La companyia ferroviària ha activat un registre a la seva pàgina web per tal de sol·licitar la bonificació aprovada pel Govern espanyol. Després de fer aquest tràmit, els usuaris hauran d’esperar al 24 d’agost per començar a comprar els títols multiviatge, que es comercialitzaran als punts de venda habituals.

Dispòsit de 10 i 20 euros per viatjar gratis a Rodalies

Segons el decret aprovat per l’executiu de Pedro Sánchez, els usuaris hauran d’abonar un dipòsit de 10 euros en el cas de Rodalies i de 20, en el cas de la mitjana distància. Aquest pagament s’haurà de fer a partir del 24 d’agost i es retornarà al viatger si a finals del mes de desembre, ha fet un mínim de quatre viatges mensuals, 16 en total. Una mesura que vol premiar els usuaris recurrents del transport públic.

Els viatgers amb abonaments multiviatge comprats abans de l’entrada en vigor d’aquesta mesura podran sol·licitar la devolució del 50 % de l’import si els utilitzen entre els mesos de setembre i desembre.

Bitllets de Rodalies gratis al setembre: Com funciona la bonificació dels viatges de Renfe?

Sense descompte si has de pujar al metro o bus

Els títols multiviatge de Renfe no serveixen per fer transbordament a metro, bus o tram. Per tant, aquests usuaris hauran de comprar un altre bitllet d’una zona (com la T-Usual o la T-Casual), que també tindran un descompte d’entre el 30 i el 50 % depenent del tipus d’abonament.