(ACN) L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ha estrenat aquest dilluns una connexió directa entre Barcelona i Ciutat de Mèxic, que opera la companyia Emirates. El vol tindrà l’origen a Dubai i volarà fins al país nord-americà fent parada a la ciutat gràcies a la concessió per part del Ministeri de Foment de la cinquena llibertat, que permet a les companyies aèries comercialitzar trajectes amb passatgers i mercaderies entre dos països tercers. Emirates operarà la ruta nova amb un Boeing 777-200LR, amb capacitat per a més de 300 passatgers: 264 en classe turista i 38 en l’anomenada “business”.

A la inauguració de la nova ruta hi han assistit el secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín; la directora de l’aeroport, Sònia Corrochano, i la cònsol de Mèxic a Barcelona, María Carmen Oñate, així com directius de la companyia. El vol directe entre Barcelona i Ciutat de Mèxic se suma a l’oferta d’Aeroméxico, que al juny va recuperar el trajecte directe entre les dues ciutats després de fer-ho entre el 2012 i el 2017.

Horaris de la ruta nova

L’avió de la nova connexió sortirà de Dubai a les 3.30 h (hora local) i aterrarà a Barcelona a les 8 h. El trajecte es reprendrà a les 9.55 h per anar fins a Mèxic, on el vol arribarà a les 16.15 h del mateix dia. El vol de tornada sortirà de Mèxic a les 19.40 h (hora local) i aterrarà a la ciutat a les 13.25 h de l’endemà. L’avió sortirà a les 15.10 h cap a Dubai, on arribarà a les 0.45 h del dia següent.

L’aeroport del Prat ja va actuar anteriorment com a punt d’enllaç entre Àsia i Amèrica, per exemple amb Singapore Airlines, que unia Singapur i Sao Paulo, també amb parada a Barcelona. El vol, però, es va deixar d’operar l’octubre del 2016 perquè no va resultar rendible per a la companyia.