Servei de motos compartides d'Acciona

(ACN) Un nou servei de motos elèctriques compartides ha posat en circulació 1.200 d’aquests vehicles a la ciutat. L’ha posat en servei l’empresa Acciona a zones com la Sagrada Família, Gràcia, l’Eixample o el Gòtic. La facturació es farà per segons reals d’ús.

Les motos tenen 125 cc i ofereixen dues modalitats de conducció: el mode Standard amb una velocitat de fins a 50 kilòmetres per hora per a ciutat, i el mode Custom, que permet arribar als 80 kilòmetres per hora i que és recomanable per a vies ràpides. Tots els vehicles són de dues places, inclouen dos cascs i s’alimenten amb bateries recarregables.

El servei està disponible durant vint hores diàries, de sis del matí a dues de la matinada, i és necessari estar donat d’alta en l’aplicació o el web de la companyia per fer-ne ús. A través de la plataforma, l’usuari sabrà la ubicació concreta de les motos. Un cop se n’acabi l’ús, l’haurà de deixar aparcada a l’àrea habilitada al mapa de l’aplicació.

A més, l’usuari podrà saber, també a través de l’aplicació, les emissions de CO2 que s’han evitat. El càlcul es farà comparant el vehicle utilitzat amb un de privat convencional.

Aquesta no és la primera empresa de motos elèctriques compartides que opera a la ciutat. Ja al 2016  hi havia diverses companyies i el model ha anat a l’alça. Comptant tant les que són elèctriques com les que no, el setembre passat ja hi havia 2.500 motos compartides al conjunt de la ciutat. L’Ajuntament ja ha aprovat una taxa que han de pagar per ocupar la via pública.