L’autobús en proves és un bus híbrid model estàndard que mesura 12 metres de longitud.  Propulsat per dos motors, un dièsel i un elèctric, que funcionen alhora, l’autobús experimental ha estat fabricat a Tafalla (Navarra) però dissenyat per l’empresa xinesa Foton.

Actualment, TMB té un centenar d’autobusos híbrids. El nombre de busos ha augmentat des de fa un mes, moment en què es van incorporar els primers busos híbrids biarticulats que transporten passatgers en la nova línia H12 Gornal-Verneda, per tota la Gran Via. La nova xarxa de línies d’autobús s’acabarà d’ampliar aquesta tardor. A més, aquesta setmana Iveco ha signat un contracte per subministrar abans del 30 de novembre cinc autobusos híbrids del model Citelis Híbrid.

La setmana passada TMB va ser amfitriona de la tercera trobada de busos urbans i vehicles de repartiment Hybrid User Forum a Barcelona, organització vinculada a la Unió Europea. La reunió va agrupar fabricants i operadors de flotes i vehicles. El tema principal de la trobada va ser la tecnologia de l’automoció que permet reduir consums i emissions.