L’aerolínia de baix cost Norwegian ha estrenat aquest dilluns una ruta que uneix l’aeroport de Barcelona-el Prat amb Los Angeles. És la segona companyia que inaugura vols directes barats als Estats Units des del Prat en només quatre dies. Dijous ho va fer Level, la nova companyia de baix cost del grup International Airlines Group (IAG).

L’avió de Norwegian és un Boeing 787 Dreamliner amb capacitat per a gairebé 300 passatgers que volarà a Los Angeles tres cops per setmana. La companyia també volarà des de la capital catalana a Nova York i San Francisco, a partir d’aquesta setmana mateix, i a l’agost s’estrenarà la connexió amb Miami.

Aquest estiu oferirà 27 rutes des del Prat, sis més que l’any passat. Les destinacions transatlàntiques han tingut una molt bona acollida i els bitllets per a algunes de les rutes es van esgotar ja fa un mes. Molts compren atrets pels vols “low cost” a l’altre costat de l’Atlàntic, una possibilitat fins ara inexistent. El preu més barat per viatjar a Los Angeles aquest dilluns amb Norwegian ha estat de 162 euros, un import que només inclou la maleta de mà. Altres prestacions, com el menjar, wifi o la selecció del seient s’han de pagar a part, mentre que en els vols habituals – que ronden els 800 euros- s’inclouen dins del preu.

L’aposta del Prat per les companyies de baix cost

Fins ara, els vols de baix cost només permetien moure’s per Europa, amb companyies com Ryanair o Vueling, però l’aposta de l’aeroport de Barcelona-el Prat d’oferir rutes a d’altres continents amb Level i Norwegian obre un nou món de possibilitats per als viatgers.