aplicació Smou per a motos

L’aplicació de serveis de mobilitat personal Smou ja permet als motoristes entrar i sortir dels aparcaments de la xarxa B:SM sense agafar tiquet ni passar pel caixer. Això és possible gràcies a una nova funcionalitat que en llegeix la matrícula, i per tant, permet l’entrada i sortida d’aquestes vehicles. A banda, també poden pagar des de l’aplicació Smou.

Tiquet digital per pagar per minuts

La lectura de matrícules es fa a través de càmeres intel·ligents i ja està operativa a 18 pàrquings de la xarxa. Properament s’estendrà a la resta. Ara bé, per fer-ne ús cal estar donant d’alta a l’aplicació Smou i haver-hi registrat la matrícula de la moto.

A banda, Smou també permet que les motos paguin per minuts gràcies al servei de tiquet digital Pàrquing via app.

Treure motos de les voreres

D’aquesta manera, l’accés és més ràpid i àgil. L’objectiu final és aconseguir que els pàrquings siguin més atractius per als conductors que circulen en moto, perquè no les aparquin a les voreres i alliberar l’espai públic. Actualment, els aparcaments de Barcelona Serveis Municipals tenen 1.592 places per a motos.

La primera tinenta d’alcaldia i presidenta de B:SM, Laia Bonet, ha destacat que això és un exemple de com els aparcaments poden ser “aliats a l’hora de solucionar els reptes de mobilitat” de Barcelona com l’aparcament per a motos. També ha subratllat que demostra l’aposta de la ciutat per les solucions innovadores i digitals.

Més d’un milió d’usuaris

Smou té més de d‘1.150.000 usuaris a Barcelona i l’àrea metropolitana, amb una vintena de serveis de mobilitat, com el Bicing, els punts de càrrega de la xarxa Endolla, el pagament d’aparcament i la gestió de l’àrea verda per a residents.