Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) posarà en marxa a partir de la segona quinzena de gener El Meu Bus Montbau – Vall d’Hebron, una línia de bus sota demanda que substituirà el Bus del Barri 135. Aquesta línia va néixer fa gairebé dos anys però no ha tingut el volum d’ús esperat. Només disposa d’un vehicle amb una freqüència de pas de 45 minuts i actualment només l’utilitzen una mitjana de 80 passatgers al dia, de dilluns a divendres. El servei sota demanda vol impulsar-ne l’ús per aproximar els veïns a diversos equipaments com l’Hospital Vall d’Hebron, el Mercat de la Vall d’Hebron – la Teixonera o l’oficina de Correus.

L’Associació de Veïns de Montbau creu que el canvi serà positiu. Segons explica el seu president, Narcís Serrat, “creiem que pot arribar a funcionar i que pot ser un bon mitjà de transport comparat amb el que tenim ara, que des que es va posar en funcionament sabíem que no funcionaria”.

Un nou concepte de bus de proximitat

El Meu Bus és un servei a demanda personalitzat en què l’usuari indica l’hora i la parada on vol anar. El viatger ha de demanar a través d’una aplicació o per via telefònica que el recullin a una parada determinada i indicar la seva destinació. A través d’algoritmes el sistema genera recorreguts i horaris de pas en funció de les peticions dels passatgers i es preveu que el temps d’espera no superi els 10 minuts.

Tal com explica la regidora d’Horta-Guinardó, Rosa Alarcón, “serà un bus que no tindrà un recorregut establert sinó que serà com un taxi compartit que farà només les parades que tingui sol·licitades”. La línia El Meu Bus Montbau – Vall d’Hebron afegirà dues parades noves, una a l’Hospital Vall d’Hebron i l’altra al CAP Horta, i s’espera que tingui el mateix èxit que el bus a demanda de Torre Baró, que té 80.000 viatgers l’any.