Potser no és el destí més original, però sí un valor segur i tradicional. Aquesta companyia ha ofert 5.000 places cap a Menorca des de dijous i fins demà. Alguns hi arribaran ben descansats. "Sóc de Menorca, de Ciutadella. Estem estudiant aquí i anem a les festes, que no es poden perdre." "Hemos acabado los exámenes y estamos de vacaciones. Nos vamos de Sant Joan unos días para descansar. La fiesta de allí no es de discotecas. Estas en la calle con la gente con muy buen ambiente." "Es molt més divertit i familiar amb els cavalls. Tirem coets i la gent és al carrer." El Servei Català de Trànsit calcula que entre ahir i avui més de 500.000 vehicles sortiran de l'àrea metropolitana. Aquest matí l'avinguda Meridiana presentava aquest aspecte. Trànsit fluid, però amb més densitat de sortida de Barcelona. "Ens hem aixecat i hem marxat. Anem al Baix Empordà. El celebrem amb família i amics. Tenim una caseta allà." "Anem a buscar el nano que el tenim a casa d'uns amics i marxem a Cambrils, a Tarragona. Sempre fem el mateix." L'operació tornada serà dilluns, quan es preveu que 310.000 vehicles coincideixin a la carretera.

Segons el Servei Català de Trànsit (SCT), l’operació sortida de Sant Joan va començar divendres a les 15 h i ha acabat a les 15 h d’aquest dissabte. En aquestes 24 h, un motorista ha perdut la vida en un accident a la C-1414 a l’altura d’Esparreguera.

Per mar, la companyia Baleària ha programat nous serveis des de Mallorca i Barcelona per tal d’atendre la demanda que generen les festes de Sant Joan de Menorca. Així, a banda del tres serveis setmanals que realitza la companyia cap a les illes, i la connexió diària del “fast ferry“, la naviliera ha reforçat les connexions amb les illes balears incorporant un vaixell d’alta velocitat que realitzarà vuit serveis més, amb una oferta total de 3.800 places.