La Mitja Marató de Barcelona s’ha endut el protagonisme del dia. Rècord absolut de participants, amb 23.000 corredors, i encara més enllà, voreres plenes de familiars, amics, curiosos i, fins i tot, batucades populars, que s’hi han apropat per amenitzar la jornada i donar forces a tots els maratonians.

Els primers corredors han sortit a l’hora, però les grans aglomeracions han dificultat els horaris de sortida d’alguns participants dels darrers torns. Malgrat tot, tothom hi ha pogut participar correctament, ja que el temps de cadascun no depèn de l’hora de sortida, sinó d’un xip que s’activa quan es passa per la línia de sortida i la línia de meta.

David Escudé, regidor d’esports de Barcelona, ha batejat la Mitja Marató de la ciutat  com “una de les millors mitges maratons del món”, a més ha celebrat que el dia també hagi acompanyat: un temps suau, sense massa fred, però tampoc, sense xafogor ni calor. Un clima ideal per a desenvolupar aquest tipus de curses.

Més records batuts: més dones i més estrangers

Un 30 % de les corredores han estat dones, un xifra que equival a 7.500 participants, i un 45 %, en xifres, 10.000 persones, ha estat de participació internacional. A la passada edició el nombre de països era de 103, però ara, s’ha superat àmpliament la xifra i s’ha arribat als 122 països. Aquestes són dades rècord que ha aconseguit batre aquest any la Mitja Marató.

Persones amb discapacitat, també atletes de la cursa

A la Mitja Marató també hi han participat persones amb discapacitat, tant física com intel·lectual. En aquest darrer grup, tres esportistes de La Federació ACELL-Special Olympics Catalunya han sortit braç a braç amb la resta d’atletes i també han aconseguit arribar a la meta. El Roman Vigara, un dels atletes, ho té ja molt per la mà. És un corredor habitual de la Mitja Marató, i no només d’aquesta cursa, ha pres part en  moltes altres. De fet, va ser el primer esportista amb discapacitat a participar a la Marató de Barcelona. En aquesta ocasió, ha arribat en un temps real de dues hores i 18 minuts. Els altres dos participants de la federació, Roger Devesa i Gerard Miralles, han arribat en menys de dues hores.