L1 de metro

Entre el 8 i el 28 d’agost del 2020, la Línia 1 del metro estarà en obres en un tram de sis parades, entre Hospital de Bellvitge i Torrassa, segons han avançat fonts de TMB al ‘Tot Barcelona’ i ha confirmat betevé. Durant els 21 dies que durarà la suspensió del servei, l’L1 s’acabarà a Santa Eulàlia per fer unes obres de renovació dels escapaments a les estacions de Torrassa i de Can Serra, per renovar el drenatge amb un canal central nou i modificar les catenàries que alimenten d’electricitat els trens.

Està previst que les feines prèvies a les obres es facin a les nits. Quan es dugui a terme el tall del servei, l’empresa habilitarà un servei especial de bus i també proposarà la utilització de transports alternatius, segons els trams. L’estiu passat ja es va interrompre el servei a l’L1 per fer-hi obres. Aleshores es van fer a l’extrem oposat de la línia, en el tram entre el Clot i el Fondo, i es van allargar durant dos mesos.

El proper mes d’agost també hi haurà obres a la Línia 4 entre les estacions del Maresme-Fòrum i el Besòs, tot i que el tram tallat s’ampliarà des de Selva de Mar fins a Besòs. L’objectiu dels treballs és renovar les vies i canviar el drenatge. En aquest cas, també s’habilitarà un servei especial de bus.

La inversió en el conjunt de les obres rondarà els set milions d’euros, tot i que l’import podrà variar en funció de les licitacions, que encara estan en curs.