Cada vegada hi ha més patinets elèctrics circulant pels carrer de Barcelona. La ciutat disposa d’una ordenança que estableix per exemple per on poden circular i des de fa temps la Guàrdia Urbana multa els usuaris que la incompleixen. El tinent d’alcalde de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle, vol anar més enllà i és partidari de ser més restrictiu i que aquests dispositius estiguin matriculats i tinguin una assegurança. Batlle ho ha dit aquest dimecres al matí en una entrevista a RAC 1.

Segons el màxim responsable de Seguretat a la ciutat, “cal posar-hi ordre” en aquest àmbit de la mobilitat: “Aquestes andròmines també cal disciplinar-les”. Per això farà una reunió amb la Direcció General de Trànsit per acordar quina normativa s’hi pot aplicar. De moment, Batlle ha posat algunes propostes sobre la taula com obligar-los a tenir assegurança, com els cotxes i les motos, o a estar matriculats. Una mesura que va més enllà del registre voluntari de bicis i patinets que ja havia plantejat el govern d’Ada Colau en el mandat anterior.

Identificacions als Guardian Angels

En la mateixa entrevista, Albert Batlle també s’ha referit al patrullatge del Guardian Angels a Barcelona. El tinent d’alcalde, com altres veus que ja n’han qüestionat la tasca, ha dit que hi està radicalment en contra perquè la seguretat no pot estar en mans de qualsevol i ha explicat que la Guàdia Urbana identificarà aquestes persones.