Uns 1.300 motoristes, segons la Guàrdia Urbana, han participat aquest diumenge en una concentració a Barcelona per demanar que es respectin els seus drets i denunciar el que consideren un atac constant per part de les administracions públiques. Reclamen que es millorin les polítiques de mobilitat, així com la seguretat per als motoristes.

Coincidint amb el Dia de la Moto, la Unió Internacional per la Defensa dels Motociclistes (UMI) ha convocat marxes a 26 ciutats de l’estat espanyol, sota el lema “Pel dret a la vida i a la mobilitat en llibertat”. A Barcelona, la marxa lenta ha començat a l’aparcament de la platja de la Mar Bella, i ha pujat per la via Laietana.

Per millorar la seguretat, la UMI reclama que es protegeixin totes les barreres de seguretat. A més, defensa reconèixer la motocicleta com un vehicle eficient a les ciutats i que es permetin la circulació per les zones de baixa emissió, i millorar el ferm de les carreteres i carrers. També reclama que s’incrementi la velocitat en autopistes a 130 quilòmetres per hora, que es permeti l’ús d’intercomunicadors en els cascos de protecció, la circulació pel voral practicable en casos de congestió estàtica del trànsit a velocitat moderada i que no s’implanti com a obligatori l’ús del coixí de seguretat.

Vuit motoristes morts a Barcelona aquest any

Enguany, han mort 104 persones en accident de moto a l’estat espanyol, fet que suposa un de quatre mort a la carretera. A Catalunya han mort 20 motoristes i, a Barcelona, vuit. L’últim, aquest dissabte, en un accident als túnels de Vallvidrera.