Els membres de la plataforma han presentat aquest dimarts els detalls de la marxa i han insistit en la urgència de tirar endavant la unió dels tramvies per la Diagonal. Considerem que els beneficis són incontestables i destaquen que van més enllà de la ciutat de Barcelona i abasten tota l’àrea metropolitana, ja que uniria nou municipis del Llobregat i el Besòs.

En aquest sentit el president de l’Associació per a la Promoció del Transport Públic, Ricard Riol, ha lamentat que siguin alguns partits polítics els que frenin amb un “boicot permanent” un transport que ha estat “un èxit social” i que “funciona bé, de manera ràpida, que costa menys que el metro i que té la mateixa capacitat que tretze carrils de cotxe”.

Riol també ha remarcat que tots els estudis alternatius que s’encarreguin sobre les alternatives a la unió per la Diagonal “no podran contradir que el tramvia multiplica per tres la capacitat del bus més gran” i ha destacat la rendibilitat del projecte perquè completant els 3,8 quilòmetres que falten per unir els dos tramvies es doblarà la demanda. Per això considera que “tot estudi alternatiu és una manera de dilatar i bloquejar el projecte”. El president de la PTP s’ha mostrat favorable a l’autobús elèctric, però “a tota la xarxa de bus”.

Els impulsors de la mobilització han desmentit també que la unió dels tramvies pugui comportar una pèrdua de llocs de treball al servei de bus, ja que les línies de bus que s’eliminessin permetrien -expliquen- reforçar el servei a barris de la ciutat amb dèficit de transport públic.

Dues capçaleres que es trobaran a Verdaguer

La manifestació de dissabte tindrà dues capçaleres, a les places de Francesc Macià i de les Glòries, coincidint amb els punts de la Diagonal on els tramvies troben la via morta. A partir de les 11 h, cada marxa avançarà per la Diagonal fins a la plaça de Verdaguer, on cap al migdia es llegirà el manifest reivindicatiu de la plataforma.

Les entitats convocants conviden a fer el recorregut a peu, amb mitjans sostenibles com la bicicleta o patinet, en una marxa que es vol que sigui festiva i que acabarà amb una xocolatada. Un tramvia acompanyarà els manifestants pel recorregut i simbòlicament s’aniran inaugurant les noves parades previstes al projecte d’unió o s’aniran anunciant les connexions amb altres mitjans de transport que tindran.

La plataforma Unim els Tranvies ha explicat les seves reivindicacions en una entrevista al programa ‘bàsics’