Un centenar de veïns han tallat el trànsit a l’avinguda Meridiana, durant aproximadament mitja hora, com a protesta per la manera com TMB ha dissenyat el dispositiu de transport alternatiu pel tall de l’L1 del metro per obres entre el Clot i el Fondo. El tall s’ha produït a l’altura del pont de Sarajevo i ha afectat tots dos sentits de la marxa, tot i que la Guàrdia Urbana ha vigilat que es pogués donar pas alternatiu, tant en sentit entrada com en el de sortida.

Els veïns han decidit repetir les protestes tots els dijous. Han anunciat un nou tall de l’avinguda a partir de les 20 h de dijous. Hi han participat veïns de Santa Coloma de Gramenet i de la Trinitat i també alguns conductors dels autobusos que fan el servei de llançadora.

Els veïns ja van explicar el seu descontentament en una reunió que van mantenir amb representants del districte i de TMB. En aquell moment, ja s’oposaven frontalment al servei de dos busos llançadora diferenciats en lloc d’un que fes tot el recorregut entre les nou estacions de metro afectades. TMB ha defensat en diverses ocasions el dispositiu argumentant la dificultat de suplir el servei del metro per carretera.

Divisió entre veïns i associació

Es dona la circumstància que l’Associació de Veïns de la Trinitat Vella està satisfeta amb els canvis que ha fet TMB en el dispositiu els darrers dies. Però una part dels veïns no hi estan d’acord. Són els que han convocat la protesta d’aquest dimecres per demanar alternatives per poder-se desplaçar sense invertir prop d’una hora per trajecte per anar a treballar. Davant d’aquesta divisió d’opinions i també d’acció, desenes de veïns volen continuar decidint en assemblea quina ha de ser la línia d’actuació.