Fileres de maletes perdudes es van acumular aquest diumenge a la zona d’arribades a l’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat. És l’equipatge de passatgers que van volar a la ciutat provinents de diversos aeroports europeus que aquest cap de setmana van tenir una sobrecàrrega d’operacions. Això va fer que els passatgers arribessin a destinació però les maletes ho fessin amb retard en altres vols. Segons Aena, aquest va ser un problema “puntual” que va afectar el Prat de retruc.

Aquest diumenge hi va haver una sobrecàrrega als aeroports d’Amsterdam, Londres, Dublín i Frankfurt. Als problemes d’operativitat amb les maletes, és a dir, de l’anomenat servei de “handling”, s’hi sumava una acumulació de vols per ser el primer cap de setmana de juliol. L’operador aeroportuari ha explicat a betevé que normalment les maletes que no es poden entregar es guarden en un magatzem, però que diumenge n’hi va haver tantes que se’n van haver de deixar fora.

Aquest dimarts, a la zona de recollida d’equipatge ja no hi havia grans acumulacions de maletes, només “un grup amb vuit o 10 pertinences acumulades en un racó”, segons han explicat diversos passatgers.

Un problema de manca de personal, segons UGT

El sindicat UGT exposa que el problema de sobrecàrrega en la gestió de les maletes és recurrent als aeroports europeus: “Si no estem preparats per evacuar l’excés de treball hi haurà un coll d’ampolla“, ha explicat José Ramírez, responsable del sector aeri del sindicat a Catalunya. El problema, segons diu, és de “col·lapse de plantilla, que repercuteix en els passatgers i l’equipatge”.