Milers de congressistes de totes les nacionalitats que assisteixen aquests dies al Mobile World Congress omplen el metro i els ferrocarrils des d’aquest dilluns. Ho fan gràcies a un títol de transport gratuït que els ofereix l’organització de l’esdeveniment, GSMA, el dia que recullen l’acreditació. Molts decideixen utilitzar aquesta targeta impresa especialment per a l’ocasió, ja sigui per anar de la fira al centre de Barcelona o perquè el transport públic és l’única forma de mobilitat que tenen. D’altres, en canvi, rebutgen l’oferta que els fa l’organització perquè ja tenen previst viatjar en taxis, cotxes llogats o microbusos llogats per als treballadors d’empreses de telecomunicacions.

L’ATM ha confirmat a BTV que la despesa d’aquests títols de transport va a càrrec íntegrament de GSMA i que no s’ha invertit diner públic en aquesta iniciativa. També han facilitat dades sobre aquest bitllet, que forma part de la categoria dels títols de transport anomenats T-Esdeveniment, una modalitat que es va crear el mes d’octubre de l’any 2002 per facilitar la mobilitat dels assistents a grans actes que se celebren a Barcelona i l’àrea metropolitana. Segons l’ATM, els títols de transport es van regalar també en les edicions dels anys 2006, 2007 i 2008 del Mobile World Congress, tot i que l’organització afirma que sempre s’ha portat a terme aquesta pràctica. Per a aquesta edició del congrés de telefonia mòbil s’han imprès 48.400 títols de transport GSMA amb validesa per a tres i quatre dies (el que dura el congrés) i l’organització afirma que assumeix totalment el cost d’aquests bitllets, que no estan inclosos en el preu de l’entrada a la fira.

Altres casos en què s’ha utilitzat la modalitat de la T-Esdeveniment ha estat l’any 2003 durant el Mundial de Bombers, l’any 2004 per a alguns dels assistents al Fòrum de les Cultures o l’any 2006 durant el Congrés de Cardiologia.