(ACN/redacció) El Consell Metropolità de l’AMB ha aprovat aquest dimarts l’establiment del nou servei de bicicleta pública intermunicipal, que s’espera que comenci a funcionar a finals del 2022. El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB, Antoni Poveda, ja havia anunciat durant la presentació de l’arribada del sistema d’aparcament de biciletes Bicibox a Barcelona la intenció de crear aquest servei.

Compatible amb el Bicing

La bicicleta pública metropolitana recull l’experiència de l’e-Bicibox a l’àrea metropolitana i del Bicing de Barcelona, per crear un servei d’abast “més ampli, potent i ambiciós” que complementi la xarxa de transport públic, segons ha explicat Poveda aquest dimarts. El vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB també ha dit que l’objectiu és fer compatible el nou servei amb el Bicing i que en aquesta línia ja treballa amb l’Ajuntament de Barcelona per fer-ho possible.

Primera fase en 15 municipis

En una primera fase d’aquesta nova bicicleta pública metropolitana, que començarà entre el setembre i el desembre del 2022, hi haurà 2.000 bicicletes i 200 estacions, distribuïdes per 15 municipis —entre els quals encara no hi serà Barcelona—, i, progressivament, s’espera arribar a totes les localitats de l’AMB. El nou servei serà de titularitat de l’AMB.

L’AMB recorda que el Pla metropolità de mobilitat urbana 2019-2024 considera la bicicleta com una de les línies estratègiques “clau” per impulsar el canvi d’hàbits en la mobilitat.