estació de maragall metro

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha anunciat la licitació de la tercera intervenció de millora en l’accessibilitat de l’estació de Maragall de la Línia 5, la blava. El mes de gener es van iniciar les primeres obres d’adaptació, també s’ha adjudicat la instal·lació d’ascensors i escales mecàniques i ara la Generalitat licita una tercera obra. Es tracta de la renovació del vestíbul i l’adaptació de l’accés de l’avinguda dels Quinze, que era l’únic d’aquesta estació que no era accessible i no tenia projecte de reforma.

Una obra d’un milió d’euros

La licitació de la redacció del projecte tindrà un cost de 58.600 euros —i un termini de vuit mesos— i la despesa de les obres serà d’un milió d’euros. A banda de facilitar l’accessibilitat de persones amb mobilitat reduïda, el projecte adaptarà l’arquitectura i inclou la instal·lació de senyalització i maquinària nova en el control d’accés al suburbà. Territori ha explicat que treballarà en el projecte amb l’Ajuntament i els veïns, que, en més d’una ocasió, havien reivindicat que es fes aquest canvi a l’estació de Maragall.

Les obres es reprendran aviat

El projecte que ara licita la Generalitat és l’ampliació del gruix les millores de l’estació de Maragall que ja van començar a principis d’any i que estan aturades per la pandèmia del coronavirus.

Territori i Sostenibilitat ha informat que l’obra ja començada es reprendrà en els propers dies. La intervenció té un pressupost global de 8,8 milions d’euros i consisteix en la reforma de l’intercanviador de l’L5 i l’L4 a Maragall. Entre els treballs que s’executaran hi ha la instal·lació d’ascensors, la creació d’un vestíbul a l’estació de la línia groga i la substitució de l’accés de la ronda del Guinardó. A banda d’aquests dos projectes, el licitat i el que aviat es reiniciarà, també està adjudicada la instal·lació de més ascensors i escales mecàniques per un valor d’1,8 milions d’euros.