Ha estat una parada llargament esperada, sobretot per als veïns de la Sagrera que han viscut més de set anys d'obres per veure finalment acabat aquest gran intercanviador. És el cas de la Paquita i l'Antonio. Viuen a tres minuts de l'estació i avui faran turisme per Vic. CARME, veïna de la Sagrera "Ens fa il·lusió. Perquè això és el nostre barri i pensar que hi podem anar només travessant la Meridiana. Això ens fa molta il·lusió". CAMIL, veí de la Sagrera "Això ens fa molta il·lusió. Hem estat molts anys patint i ara comencem a veure alguna cosa. Encara ens en falten moltes, però almenys tenim aquesta". Pels Amics del Ferrocarril avui també ha estat un dia especial. PERE "Sí, vinc expressament. No tenia res més a fer aquest matí, i m'he dit, doncs vaig a veure l'estació nova. I he vingut per veure el tema de les infraestructures, perquè m'agraden, i he vingut a veure com ha quedat l'estació". Per aquí hi circulen tres línies de Rodalies. L'R3, la 4, la 7 i una línia de Regional. Fins a quatre de metro. La 1 -la vermella-, la 5 -la blava-, la 9 i la 10. I en un futur la Línia 4 de metro, acabaran configurant l'estació com el nus de comunicacions més gran de la ciutat.

Els primers trens s’han aturat en aquesta estació cap a quarts de sis de la matinada. Per ara, hi circulen l’R3, l’R4, l’R7, una línia de Regional, i les línies de metro 1, 5, 9 i 10, però en un futur també ho farà la Línia 4 de metro, i estarà enllaçada amb l’estació Sagrera-AVE. 

A mesura que avançava el matí, l’estació s’ha anat omplint de veïns, que han volgut veure el resultat de set anys d’obres i, alguns, fer el primer viatge inaugural. De fet, quan estigui a ple rendiment es preveu que hi passin unes 120.000 persones cada dia.