Una de les dates triades per a les properes protestes dels treballadors del metro podria ser la nit del 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan. Des del Comitè d'Empresa saben que si s'optés per restringir l'ús del metro en una nit com la de Sant Joan rebrien moltes crítiques i se'ls acusaria de generar problemes de seguretat. Per això, diuen, tot dependrà de la decisió dels treballadors. TONI CEBALLOS, president del Comitè d'Empresa de Metro: "Los días no se cogen al azar, sino que se estudian bien y se miran las propuestas. Como siempre, la responsabilidad que tenemos los trabajadores de esta empresa nos hará decidir por unas fechas u otras" La coincidència de les aturades amb una nit de festa i sopars en què abunda l'alcohol també ha començat a despertar malestar entre els usuaris. L'any passat, durant la nit de Sant Joan, el metro va registrar més de 200.000 validacions. Usuaris: "Ya que ese día es obvio que se bebe porque es una fiesta... Es día de coger el metro." "Precisament en una nit com aquesta, que hi ha moltes trucades d'emergència i tot és descontrol, crec que és fonamental i vital que hi hagi el metro obert." "A banda de la possible vaga per Sant Joan, (entra postpo) els treballadors del metro en preparen dues més per als dies 18 i 19 de juny. Tot i que encara estan pendents de ser ratificades en assemblea, hi haurà interrupcions al servei en tres franges horàries diferents." (surt postpo) Els més damnificats seran els assistents del Sónar. Bona part de les aturades seran a la nit i la matinada, moment en què moltes persones tornaran cap a casa.

“Si esto no se arregla, huelga, huelga, huelga.”

Aquest és el lema de les manifestacions dels treballadors de metro i, segons els sindicats, ara per ara és l’única solució que tenen al conflicte laboral. Per tant, després de quatre dies de vaga, en vindran més.

Dilluns registraran oficialment les vagues parcials per als dies 18 i 19 de juny. Seran aturades de tres hores per torn que afectaran de ple els assistents al Sónar ja que hi ha afectacions de matinada, en especial a la franja de tornada cap a casa.

Els horaris de les aturades inicialment proposats són, per dissabte 18 de juny, de 0.00 a 2.50 h, entre les 4.30 i 7.30 h  i a la tarda de 18 a 21 h. Per diumenge 19 de juny hi ha lleus canvis. El servei es veuria afectat de 0.00 a 3 h, entre les 4.30 i les 7.30 h i entre les 16.44 i 19.44 h.

Aquestes mobilitzacions, però, encara s’han de ratificar en una assemblea de treballadors que es farà el 9 de juny. També votaran fer vaga per Sant Joan però en aquest cas, segons fonts sindicals, hi ha molts dubtes per tractar-se d’una data molt assenyalada. Des del Comitè d’Empresa de Metro són conscients de les crítiques que rebrien de la ciutadania i també dels problemes de seguretat que podria comportar. Alguns d’ells destaquen que en anteriors protestes s’ha descartat fer vaga en dies importants com va passar a l’abril per Sant Jordi.

Segons TMB, durant aquests quatre dies de vaga les validacions al metro s’han reduït un 25 %. Això es tradueix en 1,2 milions de viatges menys en total. L’any passat, per Sant Joan, el metro va funcionar 43 hores sense interrupció i només durant la nit es van registrar més de 200.000 validacions.