Les associacions de veïns d’Horta-Guinardó afectades per la remodelació de la ronda de Dalt ha deixat plantada la representació de l’Ajuntament, en la quarta comissió de seguiment sobre el cobriment de la via. Diuen sentir-se “enganyats” pel govern municipal. 

El president de l’AV Montbau, Tony Mateo, ha explicat a betevé que aquestes reunions es convoquen només per “justificar una participació ciutadana que no existeix”. En aquest sentit, Mateo ha criticat que s’hagin anat creant projectes al voltant de Nou Barris, Gràcia o Sarrià – Sant Gervasi per “ampliar el marc” i fomentar aquesta participació ciutadana. “Ja només els queda anar a Esplugues, Badalona i Santa Coloma i convertir-ho en un tema metropolità”, afegeix.

Els veïns critiquen que les xifres que ofereix l’Ajuntament a les comissions de seguiment no s’acompanyen mai de documents tècnics que especifiquin, tram a tram, com es gestionarà el cobriment de la ronda. A més, lamenten el retard de tres mesos en la presentació dels avantprojectes. La tinenta d’alcalde Janet Sanz ha respost els veïns amb la promesa d’entregar al més aviat possible els documents que demanen des de les associacions d’Horta-Guinardó. També ha recordat que el projecte de cobriment i soterrament de la ronda de Dalt a Horta-Guinardó és primordial, però que el projecte inclou més districtes de la ciutat.