Cares de resignació, trucades a mòbils cancel·lant reunions i molta paciència davant d'una espera d'hores per aconseguir un vol alternatiu o simplement el retorn dels diners. Les llargues cues han col·lapsat el mostrador de Vueling. BLANCA BELIL "Estic molt indiganda i molt trista perquè no me'n puc anar avui a París i hauré d'esperar fins demà, i espero que demà pugui anar de debò". IGNACIO LUZARRANA "Viajaba a París en el vuelo de las 10.40, vengo de Bilbao. Tenía una reunión importante, al final mañana al mediodía tengo que volver a volar desde Barcelona a Bilbao. Si tengo sitio mañana y la reunión que tengo hoy me la aplazan a mañana bien, si no me quedo colgado". Molts dels passatgers tenien coneixement de la vaga a França, però fins avui el seu vol no estava cancel·lat i per això la notícia els ha agafat per sorpresa. La majoria, però, s'han mostrat solidaris amb els motius de la vaga. DAVID CASTELLET "Crec que hauríem d'aprendre, quan fan una vaga la fan de veritat i no els importa deixar a terra milers de passatgers perquè els seus interessos són més importants. Nosaltres dimecres que ve hem de fer el mateix, hem de paralitzar tot el país caigui qui caigui". No només els vols a França s'han vist afectats per la vaga. Altres destinacions on l'avió passa per l'espai aeri francès, o simplement hi fa escala, han patit cancel·lacions i retards". VICKY DO SANTOS "Vamos a Dubrovnik y pensábamos que no nos afectaría. Cuando hemos llegado a la facturación nos ha comentado que en un principio el vuelo que salía a las doce y media saldría a las cuatro y media de la tarde, y el motivo era porque ese vuelo venía de París". Les llargues cues al mostrador de Vueling contrastaven amb la poca gent que esperava per facturar amb la mateixa companyia, o bé simplement al servei d'atenció al client d'Air France. La companyia francesa havia avisat prèviament de les cancel·lacions als seus clients.

Llargues cues al Prat

Les rutes afectades són les que tenen com a destinació França i també les connexions amb Europa que sobrevolen l’espai aeri francès. En total hi ha 18 sortides i 14 arribades cancel·lades. Al Prat els passatgers s’apleguen amb resignació als taulells de facturació i formen llargues cues. Les companyies ofereixen dues opcions als viatgers: un reemborsament del bitllet o canviar el vol pels propers set dies. En el cas de Vueling, té 26 vols afectats al Prat i hi ha un centenar de passatgers fent cua i esperant que els tornin els diners del bitllet.

Trens cap a Europa

Pel que fa als trens, estan afectades totes les connexions amb França. S’ha suprimit el Talgo que connecta Barcelona amb Montpeller i el Talgo Lorca-Montpellier finalitza el recorregut a Portbou. En els trens internacionals que connecten amb Milà, Zurich i París, s’ha establert una connexió alternativa per terra amb autobusos. Els trens de mitjana distància finalitzen tots a Portbou i no arriben a Cervera, França.

Protestes a França

Els francesos tornen a protestar contra la reforma de les pensions del Govern Sarkozy, que eleva l’edat de jubilació dels 60 als 62 anys.