t-mobilitat

La T-Mobilitat, el nou sistema de bitllet digital de la xarxa de transport públic de Barcelona, entrarà demà en una nova fase d’implantació i ja disposarà de títols convencionals com la T-Usual o la T-Jove d’una zona. Els preus i les condicions de la targeta recarregable i els títols que s’hi poden descarregar seran els habituals. Aquest nou període deixa enrere els títols de curta durada i preu reduït de l’estadi previ.

Ara passaran a costar 40 euros per 30 dies en el cas del títol mensual, i 80 euros per 90 dies en el cas del títol per a persones de menys de 25 anys. El preu per adquirir la targeta T-Mobilitat és de 4,5 euros, mentre que per viatjar directament amb els mòbils Android amb tecnologia NFC el cost de la funcionalitat que ho permet és d’un euro.

Condicions i preus habituals en els 36 municipis de l’AMB

En la nova etapa del desplegament, aquests dos títols estaran disponibles per moure’s entre els 36 municipis que integren l’àmbit metropolità de Barcelona, segons ha detallat aquest dimecres l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) de Barcelona en un comunicat.

60.000 persones ja s’han donat d’alta

La primera fase de la T-Mobilitat ha durat tres mesos, en què unes 60.000 persones s’han donat d’alta i ja viatgen habitualment amb aquest sistema, majoritàriament amb targeta però també amb el telèfon mòbil. Durant aquest període, el portal web de la T-Mobilitat ha registrat alguns problemes i va haver de tancar-se per una bretxa de seguretat que va deixar al descobert dades dels usuaris.

La incorporació de la resta de títols del sistema tarifari integrat, com la T-Casual, i de la resta de zones de l’àrea de Barcelona serà progressiva i es durà a terme en les etapes següents del desplegament del projecte, segons ha indicat l’ATM.

La T-Mobilitat es pot adquirir de forma presencial i a través dels canals digitals. Per internet, es pot demanar a través de les pàgines web de la T-Mobilitat, de TMB i, a partir del pròxim 7 de gener, dels FGC. També es pot tramitar a través de l’app mòbil de TMB. I si es fa presencialment, es pot comprar a diferents punts d’atenció de la xarxa de transport públic, entre els quals el nou Centre T-Mobilitat.