Un grup d’empreses privades han desenvolupat la Smartquesina, un projecte pilot que pretén millorar la qualitat del servei de la xarxa de transports a la ciutat. En aquesta nova parada d’autobús l’usuari podrà, per exemple, comprar títols de transport a través del mòbil o bé planificar el recorregut en una pantalla digital.

La Smartquesina neix de SmartCities LAB Barcelona, un laboratori creat per quatre empreses -Admira, Ficosa, Intel i JC Decaux- pensat per desenvolupar projectes per a les ciutats intel·ligents. El primer ha estat la Smartquesina, que segons els  creadors, és la “marquesina intel·ligent i sostenible del futur.” Diverses estacions mini eòliques i fotovoltaiques seran les encarregades del funcionament de la marquesina, energèticament autosuficient i sostenible.

Serveis de l’Smartquesina

Es tracta d’una evolució de la marquesina tradicional i amb moltes més funcionalitats. L’usuari podrà comprar títols de transport a la mateixa parada o bé planificar el recorregut i consultar la informació en una pantalla digital. Tot això a través de qualsevol dispositiu mòbil. A més, l’usuari també podrà comprar serveis que apareixen als sistemes d’informació.

Aquest projecte neix a Barcelona, però està previst que en els propers mesos es presenti en diverses ciutats de tot el món.