"Sople fuerte y continuo hasta que le diga." "Si cojo el coche no bebo. Eso clarísimo. Y no es solo por la multa es por si haces daño a alguien." "Jo me la jugo cada dia sobre dues rodes. A mi que un altre vagi begut em pot matar." "Ara anem a sopar i de tornada portarà ell el cotxe i així no ens la juguem." Són missatges de conductors que evidencien que molts ciutadans tenen clar que conduir begut és perillós per a tothom. Uns missatges, segons la Guàrdia Urbana, cada cop més habituals. Aquest any, fins l'1 de desembre, dels més de 12.000 controls que s'havien fet a Barcelona un 7,8% van donar positiu. Una xifra, menor que altres anys, que demostra que les tasques de conscienciació estan donant resultats. CARLES RAINÉ, portaveu de la Guàrdia Urbana "Abans estàvem parlant de percentatges superiors al 10% i ara l'estem rebaixant any rere any. El treball aquí no acaba mai perquè aquest és un treball continuat, no podem dir que estem satisfets perquè a nosaltres ens agradaria que fos 0." GUILLEM MARTÍNEZ "Tot i que les xifres de positius han baixat, la Guàrdia Urbana alerta que aquesta època de l'any és especialment perillosa pels sopars de nadal que poden fer perdre la percepció del risc als conductors." Per això, s'incrementaran els controls d'alcoholèmia, a la ciutat durant les festes, ben bé fins passat reis, tant diürns com nocturns.

Segons la Guàrdia Urbana aquest 2012, fins a l’1 de desembre dels 12.380 controls que es van realitzar a la ciutat, un 7,8% van resultar positius. L’intendent i portaveu del cos, Carles Reyner assegura que anys anteriors els percentatges eren superiors al 10%. “No podem dir que estiguem satisfets perquè a nosaltres ens agradaria que el percentatge de positius fos zero”, afegeix l’intendent.

Controls a qualsevol hora i indret

Des del cos s’alerta els conductors que aquests dies de Nadal, amb abundància de dinars i sopars familiars i de feina, siguin tan conscients dels riscos de conduir begut com ho són la resta de l’any i, per tant, s’abstinguin d’agafar el cotxe si han consumit alcohol. Fins passat Reis, la Guàrdia Urbana ha incrementat la presència de controls d’alcoholèmia tant diürns com nocturns a la ciutat.