En ser preguntada per la possibilitat d’ampliar els horaris dels serveis mínims del transport públic en període de vaga, Neus Munté ha apuntat que la Generalitat podria decretar un canvi durant la vaga del metro d’aquest dimecres.

Una opció per prendre aquesta decisió seria que els treballadors i els representants de TMB es posin d’acord per sol·licitar-ho, cosa que no ha succeït, ha afirmat Munté. És un dels punts que la consellera ha destacat en referència amb les negociacions entre les dues parts que s’han desenvolupat aquests últims dies i que, malgrat tot, no han aconseguit frenar la vaga de metro de dilluns i de demà.

La portaveu del govern ha apuntat que els canvis als serveis mínims també es podrien fer per qüestions de seguretat o mediambientals. En aquest sentit, cal destacar que aquest dimarts el Departament de Territori i Sostenibilitat ha activat el protocol per contaminació atmosfèrica a causa de la pols procedent del Sàhara.

Malgrat centrar el seu discurs en la vaga de metro que afecta de ple el Mobile World Congress, també ha dit que els horaris es podrien modificar en qualsevol altre període d’aturades als mitjans de transport per garantir la mobilitat de tothom que es desplaci des de municipis de l’àrea metropolitana fins a Barcelona.

Tot i la possibilitat d’ampliar-los, Munté ha recordat que els horaris de transport públic en dies de vaga estan fixats per un decret de la Generalitat de 2006.