El restaurant Can Manel, conegut popularment com la Puda, fa 146 anys que és al passeig de Joan de Borbó, a la Barceloneta. Sempre ha estat en mans de la mateixa família i aquest diumenge tancarà definitivament quan se’n vagin els darrers comensals. JOSEP DOMÈNECH, copropietari de Can Manel “Tota una vida, aquí ha estat els meus pares aquí 24 hores junts. Nosaltres vivíem aquí a dalt i hem estat aquí tota la vida. El problema d’això no és continuïtat, el problema és que de pagar 6.000 euros estan demanant 25.000, no sé quina quantitat és una animalada.” El tancament s’ha ajornat dos anys. Tots aquests mesos han estat negociant la millor sortida possible dels 23 treballadors del negoci que ara es queden sense feina. JOSEP DOMÈNECH, propietari de Can Manel “Al final hem arribat a un acord més o més, per poder sortir amb cara i ulls i bé perquè sobretot pels treballadors que han estat tota una vida aquí sortir tots una mica amb la cara alta i això és el que ens preocupava més, solucionar el tema dels empleats.” Dilluns vinent començaran a buidar Can Manel. És el final d’un dels restaurants mítics de la Barceloneta.

A partir de dilluns, 17 d’octubre, la Barceloneta perdrà un dels restaurants mítics del barri, Can Manel. Conegut popularment com la Puda, va començar a funcionar com a restaurant el 1870 i sempre en mans de la mateixa família. La causa del tancament, la Llei d’arrendaments urbans, que ha possibilitat que els propietaris de l’immoble tripiliquessin el lloguer actual. Una societat d’inversió ha comprat tot l’edifici per 825.000 euros i preveu rehabilitar-lo de forma integral. Qui n’ocuparà la planta baixa és ara mateix una incògnita però el que està clar és que serà un negoci de restauració. Els propietaris de Can Manel esperen que el nou negoci mantingui la tradició culinària que ha regnat en aquest local durant 146 anys.

Fa uns mesos que veïns i restauradors lamenten el ja anunciat tancament del local, el més antic del passeig de Joan de Borbó, i també el que això suposa: temen que la pèrdua de personalitat del barri no tingui fre. Per les taules de Can Manel hi han passat artistes, polítics i pescadors per gaudir de la cuina mediterrània i marinera. Les seves especialitats, els arrossos, les fideuàs i els suquets de peix. Altres negocis emblemàtics han viscut una situació similar, i els veïns asseguren que pocs noms resisteixen als canvis de la Barceloneta. És el cas dels restaurants La Mar Salada, el Suquet de l’Almirall i El Rey de la Gamba.